061/151-325
Radno vrijeme: od ponedjeljka do četvrtka od 09.30-17:30

Kiropraktika

Prije svega nužno je posebnu pažnju posvetiti stanju kičmenog stuba jer od tamo nam dolaze mnoge bolesti.(Hippokrates 460-375v.Chr)

Kiropraktika je nauka koja je usredotočena na odnos između strukture tijela (primarno kičmenog stuba) i funkcije tijela (koja je koordinirana živčanim sustavom) i na njihov odnos te kako on utječe na funkciju lokomotornog sustava te na ljudsko zdravlje općenito. Svaka statička devijacija u mišićno-zglobno-koštanom sustavu predstavlja ozbiljan zdravstveni problem koji će, ukoliko nije korigiran, bitno pridonijeti bolnim stanjima i bržem razvoju degenerativnih promjena.

Kiropraktika je zdravstvena profesija(u BiH od 2015 priznata kao zdravstvena metoda liječenja) koja uključuje dijagnostičke procedure, tretmane i preventivne mjere za poremećaje u neuro-mišićno-koštanom sustavu.

Korektivne tehinke koje se koriste za ispravljanje funkcionalnih poremećaja uključuju spinalne manipulativne tehnike (koje mogu biti specifične i nespecifične), zglobne manipulativne tehnike (koje također mogu specifične i nespecifične), potom nemanipulativne tehnike koje se koriste za djelovanje na meko tkivo i, naposljetku, tehnike koje koriste instrumente za korekciju nastalih disfunkcija. Kiropraktičar stručna iskusna i školovana osoba navedene manipulativne tehnike izvodi rukama bez upotrebe lijekova i operativnih zahvata.

U našem centru kiropraktika se izvodi po programu Njemačkog Instituta za kiropraktiku čiji sam certificirani terapeut što se može provjerit na njihovoj stranici

http://chiropraktik-fortbildung.de/