061/151-325
Radno vrijeme: od ponedjeljka do četvrtka od 09.30-17:30

Tuinaterapija

Tradicionalna Kineska medicina koja se dobije kombinacijom masaže i presure.Vrlo efikasna terapijska procedura za skoro pa trenutno otklanjanje bolnih i spastičnih stanja mekotkivnih struktura kao i zglobnih disfunkcija.Sastoji se od preko 40 različitih pokreta masaže i akupresure.izvstan je metod unapredjenja zdravlja ali isto tako i preventivnog djelovanja tako što balansira energetske tokove organizma

Tuina je posebna disciplina unutar tradicionalne kineske medicine, a predstavlja jedan oblik fizikalne i manuelne terapije. Bazira se na teoretskim postulatimakineske medicine, a sastoji se od vrlo sistematičnih i finih tehnika manuelne terapije. Tuina je jedna od najstarijih poznatih masaža na svijetu pri kojoj semasažom vrhovima prstiju, dlanovima i laktovima otvaraju blokirani meridijani kroz koje tada ponovo i nesmetano protiče životna energija. Cilj te masaže je uspostavljanje ravnoteže u organizmu na  koju se djeluje snažnim i stručnim pritiskom ruku masera na pojedine nervne završetke u tijelu.

Tuina je tehnika koja je nastala u Aziji i korišćena je u Kini vijekovima. Izvodi se tako što se pažljivo pritiskaju mišići, grupe mišića i nervi (tačke koje su definisane u akupunturi) na tijelu pacijenta u cilju uspostavljanja prirodne ravnoteže u organizmu.